Multe er en mager fisk med fast, hvidt kød, som smager
himmelsk, fx stegt på panden eller grillet. Vi tilbereder multen med koriandersmør og majssalat samt
nye kartofler. ❤
Koriander, majs og
chili sender tankerne til Mexico, hvis sommersolen svigter.
• 4 personer
# Ingredienser
5-600 g multefilet,
makrel eller dorade
75 g smør
½ dl hakkede
koriander
1 spsk citronsaft
salt
finthakket rød chili
efter ønsket smag i dit smør til fisken
2 majskolber
salt, finthakket
frisk chili eller tørret knust chili
lidt citronsaft
2 hoveder
hjertesalat
3 forårsløg
frisk koriander groft
plukket
olie til stegning af fisken
salt og peber
Tilbehør: brød eller
kogte nye kartofler
* Tilberedning
1. Skær fisken i 4
portionsstykker, og rids skindet med en skarp kniv
2. Rør blødt smør
sammen med koriander, citronsaft lidt salt og finthakket rød chili efter, hvor
stærk du ønsker smørret til fisken.
3. Tag bladene af majskolberne
og skær majskornene af kolberne.
Steg majsene på en
pande med olie 2-3 min og krydr med salt chili og citronsaft.
4. Tag yderbladene
af salaten, halver hjertesalathovederne og skær dem i både.
Snit forårsløg i
tynde skiver på skrå.
5. Bland hjertesalat
med stegte majs, forårsløg, frisk koriander og lidt olie.
6. Steg multen med
skindsiden nedad - ca 5 min ved jævn varme, til skindet er sprødstegt.
(Pres lidt på
fisken. så hele skindet kommer i kontakt med den varme pande, herved er du
sikker på, at skindet bliver sprødt og lækkert.)
Vend fisken. og steg
den 2-3 min på den anden side, krydr med salt og peber.
7. Anret salaten
sammen med fisken og en skive koriandersmør.
Spis brød eller
kogte nye kartofler til.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
"Græsset er
grønt og vådt,
Bierne har det godt.
Lungerne frådser
i luft.
Åh, hvilken snerleduft!"
Benny Andersen