Logo

Stegt og dampet dim sum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt og dampet dim sum

 
For at disse dim sum ikke skal sætte sig fast på grydens bund, bliver de først stegt og derefter dampet.
4 portioner. Sværhedsgrad: Lidt svær. Forberedelse: 50 min. Tilberedning: 25 min.

 
# Ingredienser
DEJLOMMER
175 g hvedemel
1 knsp salt
3 spsk vegetabilsk olie
6-8 spsk kogende vand
olie, til stegning
1¼ dl vand, til dampning
skivede forårsløg og purløg, til pynt
sojasauce eller hoisinsauce, tilbehør

 
FYLD
150 g magert kyllingekød, meget fint hakket
25 g bambusskud fra dåse, afdryppet og hakket
2 forårsløg, fint hakkede
½ lille, rød peberfrugt, udkernet og fint hakket
½ tsk kinesisk karry
1 spsk lys sojasauce
1 tsk sukker
1 tsk sesamolie

 
* Tilberedning
1. Dejlommer: Rør mel og salt sammen i en skål.
Lav en fordybning i midten, tilsæt olie og vand og rør det sammen til en blød dej.
Ælt dejen på et let melet bord, pak den i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 min.
Imens røres alle ingredienser til fyldet sammen i en skål.

 
2. Del dejen i 12 lige store portioner og rul hvert stykke ud til en 12½ cm stor cirkel.
Fordel fyldet på den ene halvdel af hver dejcirkel.
Fold dejen over fyldet og klem kanterne godt sammen.

 
3. Hæld en smule olie i en wok eller pande og steg dejlommerne ad flere omgange, til de er brunede og en smule sprøde.

 
4. Læg alle dejlommerne tilbage i wokken og tilsæt 1¼ dl vand.
Læg låg på og damp dem i 5 min, eller til de er gennemkogte.
Tages op med hulske og pyntes med forårsløg og purløg.
Serveres med sojasauce eller hoisinsauce.

 
Næringsindhold:
Kalorier 345. Sukker 3 g. Proteiner 13 g. Fedt 17 g. Kulhydrater 36 g. Mættede fedtsyrer 2 g.


Stegt og dampet dim sum 


Stegt og dampet dim sum 
Stegt og dampet dim sum 

 
Hoisinsauce
Denne søde og krydrede, brunrøde sauce kombineres ofte med sojasauce i krydringen af wokretter og kan også anvendes alene i tilberedning af skaldyr, spareribs og and. Den sættes undertiden på bordet i en lille skål som en dip-sauce. Se opskrift her.

 
Kokkens info
Dim Sum er et let kinesisk måltid, der ofte bliver serveret med kinesisk te. I Kina og andre lande med stor kinesisk indflydelse, spiser man måltidet fra morgen til frokost. Dim Sum består af et bredt udvalg af små retter, der er lige fra sødt til saltet. Det er ofte en kombination af kød, grønsager, havdyr og frugt.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Forretter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.771 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her