4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
450 g magert lammekød uden ben
2 spsk jordnøddeolie
2 porrer, i skiver
1 gulerod, i tynde stave
2 fed hvidløg, pressede
0,85 dl lamme- eller grønsagsbouillon
2 tsk farin
1 spsk mørk sojasauce
4½ tsk sesamfrø
* Tilberedning
1. Skær lammekødet i tynde strimler med en skarp kniv.
2. Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande, til den
er meget varm.
3. Tilsæt lammekød og lynsteg i 2-3 min.
Det tages op med en hulske og sættes til side.
4. Kom porrer, gulerod og hvidløg i wokken og lynsteg i
resten af olien i 1-2 min.
5. Tag grønsagerne op med en hulske og sæt dem til side.
6. Hæld resten af olien ud af wokken.
Hæld bouillon, farin og sojasauce i wokken og tilsæt lammekødet.
Kog under konstant omrøring, så kødet bliver helt dækket, i
2-3 min.
7. Drys sesamfrø over kødet og vend det, så det bliver
dækket.
8. Læg grønsagerne i et varmt serveringsfad og læg
lammekødet over.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 276. Sukker 4 g. Proteiner 25 g. Fedt 18 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 6 g.
Kokkens tip
Pas på, at sukkeret ikke brænder på i wokken, når kødet skal
varmes igennem og vendes, for så vil rettens smag blive ødelagt.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.