Fuldkorn beskytter mod tarmkræft, og 1 skive
fuldkornshvedebrød virker bedre end 1 skive fuldkornsrugbrød, men alle slags
fuldkorn er gavnlige, viser en ny stor fællesnordisk undersøgelse med data fra
108.000 personer i Norden.
Brød Bagværk
Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time 15 min. Bagetid: 40 min. Let at
lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Fuldkorns-hvedebrød
50 g gær
2 dl mælk
1 dl vand
2 spsk olie
1 æg
1½ tsk salt
250 g
fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
500 g hvedemel (ca.
81f2 dl)
Til pensling: 1 æg
*
Sådan laves Fuldkorns-hvedebrød
1. Lun mælken og
vandet, til det er næsten håndvarmt.
Opløs gæren heri.
Tilsæt olie, æg,
salt og fuldkornsmel.
2. Ælt 2/3 af
hvedemelet i og rør dejen sammen.
Tilsæt det
resterende hvedemel og ælt, til dejen er glat og smidig.
3. Lad dejen hæve
tildækket i 45 min. på et lunt sted.
4. Ælt dejen igennem
og form den til et aflangt brød eller del den i 3 portioner, tril dem til
pølser og flet dem til et fletbrød.
5. Lad brødet
efterhæve tildækket og lunt i 30 min.
Rids det let med en
skarp kniv eller et barberblad og pensl det med en blanding af æggeblomme og
vand.
6. Anbring det på en
smurt plade eller på en plade dækket med bagepapir og bag brødet ved 200 °C i
40 min., til det er gyldent og gennembagt.
Lad det svale
utildækket på en bagerist, så forbliver skorpen sprød.
Tips: Fuldkornshvedemel giver brødet en mere
karakteristisk brødsmag end almindeligt hvedemel, fordi kornskaldelene er med i
melet. Melet er derfor rigt på kostfibre.
Kan fryses.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------