Prøv at bage disse luftige hvidløgsbaguetter til suppen eller salaten. Her krydrer vi yderligere
med finthakket persille. Når brødene bages eller varmes i ovnen, spreder de en
forjættende duft, som fortæller, at disse brød er noget helt særligt.
Tid: ca 1¾ time,
heraf 70 min hævning + 20 min i ovnen. Brødene er fryseegnede. Holdbarhed 9
mdr.
2 stk.
# Ingredienser
3 dl vand
25 g gær
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 æg
2 dl finthakket
persille
3-4 finthakkede fed
hvidløg
2 dl fint rugmel
7 dl hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Opvarm vandet til
37 °C.
Smuldr gæren ud i en
skål og hæld vandet på. Rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt olie,
salt, sukker, æg, persille, hvidløg, rugmel og det meste af hvedemelet.
Rør dejen smidig og
lad den hæve under et klæde ca 40 min.
3. Ælt den igennem
med resten af melet og del den i 2 dele.
Form hver del til et
lang tyndt brød.
4. Læg brødene på en
plade med bagepapir.
Snit dem med en
skarp kniv og lad dem hæve uden klæde ca 30 min.
5. Bag brødene i en
225 °C varm ovn ca 20 min.
Server dem nybagte
til salat eller suppe.
Tips: Brødene kan bages i god tid inden en fest,
fryses og
så varmes i ovnen
ved 225 °C til de er sprøde.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------