Logo

Fuldkornsrugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fuldkornsrugbrød

 
Opskriften på Birkeshornet der laves af en franskbrødsdej, findes også på Kogebog.dk HER  

Opskriften til det dejlige, grove rugbrød HERUNDER. 
Opskriften giver 2 brød. Hævetid for surdej: 12-24 timer. Hævetid for brødet: ca 3 timer. Bagetid: ca 1 time. 2 forme a ca 1 liter

 
# Ingredienser
Surdej:
1 dl knuste rugkerner
1 dl vand

5 g gær
200 g (4 dl) groft rugmel
3 dl kærnemælk


Gærdej:
25 g gær
2 dl stærk kaffe
1 dl kærnemælk
2 tsk salt

3 spsk vineddike
2 spsk sirup

650 g (13 dl) groft rugmel
300 g (S dl) hvedemel

 
* Fremgangsmåde
1. Hæld 1 dl kogende vand over de knuste rugkerner.
Rør gæren ud i lidt af vandet, når det er håndvarmt.
Tilsæt groft rugmel og kærnemælk.
Lad det hæve i 12-24 timer.


2. Rør 25 g gær ud i håndvarm kaffe.
Tilsæt kærnemælk, salt, vineddike, sirup og rugmelet.
Slå dejen sammen og ælt den med så meget af hvedemelet, som den kan tage.
Den skal være smidig, ikke stenhård.
Lad den hæve i 2 timer, tildækket.

 
3. Slå dejen ned og ælt den igen.
Del den i to portioner, der formes til brød, som lægges i smurte forme.

Lad dem efterhæve 1 time.
De pensles med vand og prikkes med en gaffel.
Drys evt. med kerner.

 
4. Bag brødene ved 200 °C i ca 1 time.
Tag dem ud af formene og pak dem ind i viskestykker.
Lad dem afkøle på bageristen til næste dag.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.823 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her