Hjemmelavede grovbrød, boller og flutes er gode til både morgenmad, mellemmåltid, frokost og varm mad. De kan også spises som tilbehør til madpakken...
Af portionen bliver 2 brød eller 4 flutes og 16 boller.
# Ingredienser
50 g smør
4 dl kærnemælk
50 g gær
4 dl tykmælk/A38
1 spsk groft salt
250 g fuldkornshvedemel
750 g hvedemel
Pensling: fløde eller sammenpisket æg
Pynt: mel.
* Tilberedning
Brød
Smelt smørret og kom det i en røreskål.
Tilsæt den kolde kærnemælk. Rør gæren ud heri.
Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet
tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Tag dejen ud på meldrysset bord og
ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og
smidig.
Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted, ca. 30
min.
Ælt dejen igennem igen, og form den til 2 brød, der lægges
på bageplade.
Lad dem efterhæve ca. 20 min. Pensl brødene med fløde.
Drys med fuldkornsmel eller almindeligt hvedemel og snit
dem.
Bag brødene på nederste ribbe i ovnen.
Bagetid for brød: 30-40 min ved 200 °C.
Flutes og boller
Når dejen er hævet og æltet godt, deles den i 2 dele.
Den ene del deles igen i 4 stykker, der trilles til 4
flutes.
Den anden del deles i 16 stykker, der trilles til boller.
De efterhæver 20 min. Pensles og bages midt i ovnen.
Bagetid for flutes og boller: 15-20 min ved 200 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Grovbrød, boller og flutes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.