En hjemmebagt grov baguette er god i madpakken til skole,
arbejde eller rejse. Det grove brød mætter godt, og med enkelt, frisk fyld er
det en mager og supersund frokost for både store og små - også godt som
tilbehør til sæsonens supper.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 2 timer og 15 min. Bagetid:
ca. 20 min. Fryse-egnede. 8 baguetter
# Ingredienser til Grove baguetter:
15 g gær
2½ dl lunkent vand
2½ dl yoghurt naturel
1½ tsk groft salt
50 g groft fuldkornsrugmel
50 g knækkede hvedekerner
50 g solsikkekerner
500 g hvedemel
1 æg til pensling
2 spsk sesamfrø
*
Sådan laver du Grove baguetter:
Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand.
Tilsæt resten af vandet og yoghurten.
Rør salt, rugmel, knækkede hvedekerner og solsikkekerner i
væsken.
Tilsæt derefter melet gradvist.
Ælt dejen grundigt - den skal være fugtig og må ikke blive
for tør
-(kernerne suger
væske, mens dejen hæver).
Lad dejen hæve tildækket ca. 1½ time.
Tril dejen til en pølse, del den i 8 lige store stykker og
form dem til aflange baguetter.
Læg dem på bageplader med bagepapir.
Dæk dem til og lad dem efterhæve ca. 45 min.
Varm ovnen op til 200 °C varmluft (225 °C alm. ovnvarme).
Pensl baguetterne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag brødene ca. 20 min.
Bank på bunden af en baguette - de er færdig bagte, når det
lyder hult. Lad dem køle af på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD