Bagværk Brød. Surdej: ca 1 døgn. Arbejdstid: 20 min. Hævetid
i alt: ca 3¾ time. Bagetid: 15-20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal:
3 stk
# Ingredienser til Baguette:
Surdej:
hvedemel (ca. )
gær (ikke mere)
Dej:
hvedemel (ca. )
1-2 tsk salt
* Sådan laves Baguette:
Surdej:
1. Begynd dagen før.
Opløs gæren i knap håndvarmt vand (35 °C) og bland hvedemelet i.
Surdejen skal være lind, så måske skal der holdes lidt igen
med melet.
Stil surdejen tæt tildækket i en stor skål i stuetemperatur
til næste dag.
Dej:
2. Rør
vand og salt i surdejen. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Det er forskelligt hvor meget hvedemel dejen kan tage.
Dejen skal være let og smidig og slippe fingre og fad.
Stil den til hævning et lunt sted dækket med et fugtigt
klæde, ca. 3 timer.
3. Ælt dejen godt igennem og del den i tre lige store dele.
Rul disse til lange brød i bagepladens længde.
Det kan drille fordi dejen kryber.
Tryk brødene let flade med hånden og lad dem efterhæve på en
smurt bageplade dækket med et fugtigt klæde i 35-40 minutter.
Sæt ovnen på 260 °C.
4. Rids baguetterne på skrå på den lange led.
Brug en meget skarp kniv eller et barberblad.
Pensl med vand og sæt dem i den hede ovn i 15-20 minutter.
Pensl dem gerne 1-2 gange med vand under bagningen, det gør
dem ekstra sprøde.
5. Tag baguetterne ud, når de har fået god farve. De skal
være godt brune.
Lad dem svale utildækket.
Tips: Baguetter er bedst samme dag de er bagt.
Surdej giver brødet en kraftigere smag og en bedre krumme,
men man kan godt bage baguetterne her uden. Så skal gærmængden godt og vel
fordobles, og dejen blot æltes sammen. Det er dog vigtigt, at den hæver ad to gange.
En gang 3 timer og efterhævning i 35-40 minutter. Ellers er fremgangsmåden den
samme.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med
Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------