Sigtebrød kan bages med hørfrø eller sesamfrø, eller krydres
med oregano.
2 brød. Hævetid: ca
1½ time. Bagetid: ca 50 min.
# Ingredienser
50 g gær
6 dl vand
500 g (8 dl)
sigtemel
500 g (10 dl) rugmel
3 tsk salt
2 spsk hørfrø
175 g (3 dl)
hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
det håndvarme vand, begynd med lidt ad gangen.
Kom sigte- og rugmel i dejfadet sammen med salt og hørfrø.
Slå dejen sammen.
2. Skrab eller hæld
den ud på et melet bord og ælt den med hvedemel, til den er blank og smidig.
Sæt dejen til hævning et lunt sted, tildækket (ca. 1 time).
3. Slå dejen ned og
form den til to runde brød, der trykkes lidt flade.
Læg dem på en kold plade, helst på bagepapir, og lad dem efterhæve i ½ time.
Rids dem i ruder.
4. Bag brødene i en
varm ovn ved 200 °C i ca 50 min.
Mærk om de er
gennembagte.
Måske skal de have
10 min. mere.
Lad brødene køle af
på bageristen.
Snit brødene i
riller eller tern.