Logo

Omvendt æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Omvendt æblekage


Du får med denne opskrift en æblekage - en såkaldt "Omvendt æblekage", en skøn smag af æble.

Æblekagen er perfekt til eftermiddagskaffen eller som en god dessert.

Til 6 personer. Tilberedningstid: 1 time

 
# Ingredienser
4-5 æbler
1 citron
2 spsk melis
50 g smør

 
Dej:
160 g (2 dl) melis
150 g smør

2 æg
175 g (3 dl) hvedemel
1 tsk bagepulver
flormelis

 
* Fremgangsmåde
1. Beklæd en springform med alufolie. (Ellers løber fyldet ud).
Tænd for ovnen (190 °C).

 
2. Skræl æblerne og stik kernehuset ud.
Skær dem i tykke skiver, 2-3 af hvert æble.
Riv citronskallen fint.
Damp æblestykkerne i citronsaft og 1 dl vand i 2-3 min.

 
3. Rør 50 g smør og 3 spsk melis sammen.
Smør det ud i bunden af formen.
Læg de afdryppede æbleskiver tæt ved siden af hinanden i formen.

 
4. Rør dejen sammen af sukker og smør, tilsæt reven citronskal og æg.
Sigt mel og bagepulver i og rør det sammen.
Hæld dejen over frugten.
Bag kagen midt i den varme ovn i ca 45 min.
Prøv med en tandstikker eller kagenål, om kagen er gennembagt.

 
5. Lad kagen køle lidt i formen, inden den vendes ud på en bagerist.
Drys den med flormelis.
Serveres lun eller kold med flødeskum til.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.803 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her