Franske
baguetter behøver måske ingen introduktion! De smager skønt som tilbehør og til
sandwich.
Arbejdstid:
30 min. Hævetid: 3 timer Bagetid: 20 min. Fryse-egnet. 2 brød.
# Ingredienser til Franske baguetter:
¼ liter
vand
25
g gær
1
spsk sukker
1
tsk salt
1
spsk olie
500
g baguette- eller pizzamel (med højt glutenindhold)
*
Sådan laver du Franske baguetter:
Opløs
gæren i det lune vand (maks. 37 °C) og tilsæt sukker, salt og olie.
Rør
melet i dejen hold lidt tilbage og ælt dejen godt igennem mindst 5 min. den
skal være elastisk.
Læg
dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve tildækket ca. 1½ time.
Slå
dejen ned og lad den hæve igen ca. ½ time.
Æt
dejen igennem og del den i 2 stykker.
Rul
dem ud til rektangler ca. 20x30 cm.
Rul
dem tæt sammen til pølser og form dem til lange brød.
Læg
dem på en bageplade med bagepapir og rids brødene på skrå.
Lad
dem hæve tildækket 1 times tid.
Pensl
brødene med koldt vand og sæt dem i ovnen ved 225 °C i 18-20 min.
Lad
brødene afkøle på en rist.
TIPS:
Dejen kan også æltes sammen med koldt vand og hæve koldt natten over.
Se flere brød og boller her
Kilde: Hjemmets bedste MAD