Fennikel er måske
stadig et lidt eksotisk indslag i vores køkken, men den er ganske enkel at tilberede.
og den smager dejligt - Du får succes med denne opskrift
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
100 g skalotteløg
1 appelsin, økologisk
1 fennikel ca 300 g
4 henkogte
artiskokbunde (dåse, 100 g drænet vægt)
3 spsk olie
salt, peber og 1 nip
sukker.
1 dl
grønsagsbouillon
2 tsk kapers
* Tilberedning
1. 100 g skalotteløg skæres i smalle strimler.
¼ af skallen af 1
økologisk appelsin skrælles af, og den skæres i smalle strimler.
Så presses 6 spsk
saft ud af appelsinen.
1 fennikel ca 300 g
gøres i stand, men gem det grønne.
Knolden skæres i
kvarte og den hårde stok fjernes.
Fennikelstykkerne
skæres derpå i smalle både.
Lad 4 henkogte
artiskokbunde (dåse, 100 g drænet vægt) dryppe af og skær dem i kvarte.
2. Fennikel og skalotteløg steges glasagtige i
3 spsk olie og krydres med salt, peber og 1 nip sukker.
Appelsinskal,
appelsinsaft, artiskokbunde, 1 dl grønsagsbouillon og 2 tsk kapers tilsættes.
Det små koger under låg ved middel varme i 12-14 minutter.
Bland det hakkede
grønne af fenniklen i og smag evt. til med mere krydderi.
Energi pr. portion:
5 g protein, 16 g fedt, 12 g kulhydrater = 210 kcal (878 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.