Blegselleri, eller bladselleri adskiller sig fra
knoldsellerien ved ikke at danne knold. Det er stænglerne bladstilkene, der
udgør den spiselige del. Den almindeligste er sart gyldengrøn. Der har været
eksperimenteret en del med denne nu så populære grønsag, og man har fundet frem
til en bleg, skør og næsten ribbefri sort med fin smag. Den suppleres af en
grøn amerikansk art (Utah), der også er skør og kødfuld, om end knap så kraftig
i smagen. Vi importerer også blegselleri, mest fra USA og Israel.
Blegselleri kan bruges rå, fx i salater eller i større
stykker stængel til ost. Den kan også dampes, stuves og gratineres. Da den
importeres fra mange steder på kloden, fås den så at sige hele året.
Dansk blegselleri har højsæson i juli/august/september.
Blegselleri kan opbevares et par dage i plastpose i køleskab, men egner sig
ikke til frysning. Er den blevet lidt slatten, genvinder den spændstigheden i
koldt vand.
Se de bedste opskrifter med
Blegselleri
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------