Farseret kyllingerulle
kan serveres varm med grønsagstilbehør eller kold med salat. ✅
Retten er et sikkert hit - prøv selv
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 45 min. Stegetid: 1 time. Kan fryses, men forringes
# Ingredienser
1 stor kylling
salt og peber
50 g smør
1-2 dl bouillon
eller grønsagsvand
Fars:
hjerte, lever og
kråse fra kyllingen
300 g hakket flæskekød
1 lille løg
4 spsk rasp
1 bdt persille
1 spsk kapers
2 spsk tør sherry
eller madeira
salt og peber
* Tilberedning
1. Udben kyllingen, Se
udbening af fjerkræ HER
Fjern også vinger og
lårknogler indefra.
Løsn kødet omkring
lårbensknoglen med en spids kniv.
Skær kødet fra det
yderste led fra lår og vinge.
Brug kødet herfra
til farsen.
2. Hak hjerte, lever
og kråse fint og bland det med det hakkede kød fra vinger og yderste lår samt
flæskekødet.
Rør det sammen med
revet løg, rasp, hakket persille, kapers og sherry eller madeira.
Krydr farsen med
salt og peber.
3. Kom farsen i den
udbenede kylling og bind omkring den med bomuldsgarn.
4. Brun kyllingerullen
på alle sider i fedtstof i en gryde.
Drys den med salt og
peber.
5. Læg rullen i et
ovnfast fad og kom smørklatter over.
Steg den i en 200 °C
varm ovn i 1 time.
6. Kom evt. bouillon
eller grønsagsvand i fadet, så der er lidt til sauce.
7. Læg kyllingerullen
på et spækbræt og lad den »hvile 10
min inden der skæres af den.
Server den med kogte
eller smørdampede grønsager samt skysaucen.
En hvidkålssalat kan
serveres til.
Variationer
Farsen i kyllingen
kan varieres efter smag.
Her er et par ekstra
forslag hvor alle ingredienser hakkes fint eller groft og krydres efter smag og
behag.
Skinkefyld med
ost
200 g kogt skinke
indmad fra kyllingen
lidt fin tre ven ost
2 skiver franskbrød
uden skorpe
½ bdt persille
1 æg
½ dl tør hedvin
salt og peber
Hak skinke og indmad
og bland det med du øvrige ingredienser til farsen.
Grønsagsfyld
1 finthakket
peberfrugt
3-4 spsk citronsaft
1 fintsnittet porre
3 spsk rasp
3-4 spsk bouillon
2 spsk fintklippet
purløg
salt og peber
Bland alle
ingredienser sammen til fyldet og smag det godt til.