Logo

Partering af fjerkræ - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Partering af fjerkræ - info

 
Se her hvordan du bedst parterer fjerkræ, fx kylling, høne, and, gås, kalkun og hvordan du udbener, fylder og farserer fjerkræ samt oversigt over alle de bedste fjerkræopskrifter

 
Partering af kylling
Partering af høne
Partering af and og gås
Partering af kalkun
Opsætning
Opsyning
Opbinding
Udbening af fjerkræ
Fyldning og farsering af fjerkræ
Oversigt over fjerkræopskrifter


---

Opsætning

Opsætning er et udtryk for at sy eller binde fjerkræ sammen eller fæstne fjerkræet med kødnåle.

 

Opsyning

Her må bruges en lang nål samt ufarvet bomuldssnor. Denne form for opsætning egner sig bedst til
store fugle

1. Læg fuglen med brystet opad.
Stik nålen gennem den ene vinge, derefter gennem halsskindet og så ud gennem den anden vinge.

2. Lad snoren med nål følge på kryds over ryggen til fuglens ene lår. Stik nålen ind i det øverste af underlåret, derefter gennem kroppen og ud gennem det andet lår.
3. Lad snor med nål følge på kryds over ryggen og bind snorene sammen, hvor du startede ved den ene vinge.

Gå til toppen af siden

 

Opbinding

Her kan bruges ufarvet bomuldssnor.

 
1. Læg fuglen på ryggen. Bind midten af snoren fast om gumpen.
2. Læg snoren en gang rundt om den nederste del af lårene. Kryds den og stram til.

3. Lad snoren følge fordybningen ved lårene om til ryggen. Kryds snoren på ryggen af fuglen.
4. Lad snoren gå videre over vingerne. Træk til, så vingerne trækkes ind mod kroppen. Læg snorene om fuglens hals, træk til og bind sammen.

 

Fyldning og farsering af fjerkræ

Fjerkræ kan fyldes med forskellige former for fars, med svesker, æbler m.m. En fyldt fugl skal sys sammen eller fæstnes med kødnåle, før den bindes op.
 

Udbening af fjerkræ

Ved udbening gør du sådan:
Læg fjerkræet med brystet nedad og skær du yderste vingespidser og halsskindet af.
Skær ned langs rygbenet og skråt udefter, så tæt på benet som muligt. Skær skulderknoglen fri.
Skær derefter overlåret frit, men lad underbenet være. Skær videre frem mod brystet.
Vend fuglen og skær den anden side fri på samme måde. Løft skroget og skær det forsigtigt fri fra brystbenet.
Efter fyldning af fuglen sys den sammen med ufarvet bomuldsgarn på rygsiden.
Gå til toppen af siden


Partering af fjerkræ - info

Partering af kylling

Partering af kylling - den bedste info er fra Kogebog.dk
Fjerkræ 11 Hjemmets kogebøger
Se hvordan du bedst parterer en kylling og får de bedste udskæringer og mest muligt kyllingekød ud af det


Partering af fjerkræ - info 

1. Skær langs brystbenet.


Partering af fjerkræ - info 

2. Skær derefter gennem rygraden på langs. Skær evt. rygbenet væk.


Partering af fjerkræ - info 

3. Skær lårene løs efter rundingen. Bræk dem bagud, så kniven kommer til at skære igennem ledkapslen. Skær vingerne fra brystkødet på samme måde.


Partering af fjerkræ - info 

4. Del lårene i 2 stykker midt i leddet. Det er nemmest at skære fra undersiden. Del evt. også brystet en gang midt igennem.
Gå til toppen af siden

 

Partering af høne

Partering af høne - den bedste info er fra Kogebog.dk
Fjerkræ 11 Hjemmets kogebøger
Se hvordan du bedst parterer en høne og får de bedste udskæringer og mest muligt hønsekød ud af det


Partering af fjerkræ - info 

1. Bøj låret på hønen lidt bagover og skær det derefter af i leddet.


Partering af fjerkræ - info 

2. Skær vingen af i leddet.


Partering af fjerkræ - info 

3. Skær brystfileten fri langs brystkammen og lad kniven følge ribbenene hele vejen.


Partering af fjerkræ - info 

4. Skær brystkødet i mindre stykker og del lårene i overlår og underlår.
Gå til toppen af siden

 

Partering af and og gås

Partering af and og gås - den bedste info er fra Kogebog.dk
Fjerkræ 11 Hjemmets kogebøger
Se hvordan du bedst parterer en and og en gås og får de bedste udskæringer og mest muligt kød ud af det


Partering af fjerkræ - info 

1. Bøj låret på and eller gås lidt bagover og skær det af i leddet.
Udben evt. låret.



Partering af fjerkræ - info 

2. Skær vingen af i leddet. Yderste vingeled skæres fra. Det kan koges af til kraft til sauce eller suppe.



Partering af fjerkræ - info

3. Skær brystfileten fri langs brystbenet. Lad kniven følge ribbenene på begge sider af brystbenet.


Partering af fjerkræ - info 

4. Skær brystbenet i mindre stykker og del låret i over- og underlår.
Ved partering af de stegte fugle, se under opskrifterne på disse.

Gå til toppen af siden

 

Partering af kalkun

Partering af kalkun - den bedste info er fra Kogebog.dk
Fjerkræ 11 Hjemmets kogebøger
Se hvordan du bedst parterer en kalkun og får de bedste udskæringer og mest muligt kalkunkød ud af det


Partering af fjerkræ - info 

1. Bøj låret lidt bagover på fuglen og skær det af i leddet.


Partering af fjerkræ - info 

2. Skær derefter vingerne af leddet.


Partering af fjerkræ - info 

3. Skær brystfileterne fri ved at lade kniven følge ribbenene på begge sider af brystbenet.


Partering af fjerkræ - info 

4. Skær brystkødet i skiver. Afhængig af fuglens størrelse kan der blive flere eller færre skiver.
Del lårene i over- og underlår. 

Gå til toppen af siden

 

Oversigt over fjerkræopskrifter

Se alle HER  



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 11.907 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her