Chicken gumbo med
pølse er en skøn ret, som skal krydres med din egen hjemmeblandede
kreoler-krydderiblanding. En smagfuld ret med forskellige krydderier, serveres
med kogte ris.
6 portioner.
Tilberedningstid: 1 time.
# Ingredienser
1½ dl olie
(jordnøddeolie er bedst)
1½ dl hvedemel
2 løg
2 grønne pebre
(hakkede)
4 stængler
blegselleri (hakkede)
4-6 fed hvidløg
1½-2 l hønsebouillon
2 stk laurbærblade
1-2 spsk
kreoler-krydderi (efter smag)
1 tsk tørret timian
1 smule salt
1 smule friskmalet
peber
1 kylling (skåret i
passende små stykker)
800 g god, røget
pølse (skåret i passende stykker)
1 bundt forårsløg
(hvor du kun bruger den grønne top)
1 bundt persille
(hakket)
1 smule olie (til
bruning)
Kreoler-krydderi:
2½ spsk paprika
2 spsk salt
2 spsk hvidløgspulver
1 spsk løgpulver
1 spsk sort peber
1 spsk cayennepeber
1 spsk tørret
oregano
1 spsk tørret timian
* Tilberedning
Lav
kreoler-krydderi:
Bland alle
krydderierne sammen og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Her er selvfølgelig
til mange omgange, men du kan jo halvere eller kvarte opskriften.
Lav chicken
gumbo:
Kyllingestykkerne
krydres med krydderiblanding og evt. ekstra salt og peber og brunes hurtigt i
lidt olie.
Pølsestykkerne
brunes ligeledes, og kødet sættes til side.
Så skal du lave en
"roux", som er meget typisk for det kreolske køkken.
Det gør man på
følgende måde:
I en stor tykbundet
gryde varmer du 1½ dl olie op og tilsætter melet.
Nu gælder det så om
at bage melet af under konstant omrøring over medium varme, indtil massen er
nøddebrun.
Du må ikke forlade
en roux, for så brænder den på!
Jo mørkere roux’en
bliver, jo mere røget og kraftig bliver smagen, men pas på, for til sidst går
det stærkt, og får den for meget, bliver den bitter og ubehagelig i smagen.
Når den rigtige
kulør er opnået, tilsættes grønsagerne og steges under omrøring i ca 4-5 min.
Så tilsættes
bouillon, kylling, pølse samt krydderier, og du koger det for svagt blus i en
times tid. Fedtet skummes af, og du tilføjer det grønne af forårsløgene og
persillen.
Serveres i store,
dybe tallerkener med kogte ris.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.