Logo

Aubergine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aubergine 

 
Auberginen, Solanum melongena, kaldes også ægplante. Hjemlandet er det tropiske Bagindien, men den dyrkes nu i alle tropiske og subtropiske egne samt i mere tempererede klimaer inklusive det danske, her dog mest i drivhus.

 
Den ægformede frugt er dybt violet, men den ses også, om end sjældent, hvid. Størrelsen varierer fra en middelstor pære til et lille græskar. Skallen skal være glat og blank. Auberginer skal kun skrælles, hvis opskriften kræver det. Ellers er det nok at fjerne stilkefæstet.

 
Vi importerer hovedsagelig auberginer fra Israel, Holland, Italien, Kenya og USA. Den store spredning af importlande gør det muligt at få den det meste af året. Højsæsonen ligger i sensommer- og efterårsmånederne.

 
Skiverne kan drysses med salt og stå 20-30 minutter før tilberedningen. Det gør auberginerne fastere i kødet og mindre fedtsugende ved tilberedningen og fjerner en eventuel let bitter smag.

 

 
Se de bedste opskrifter med Aubergine  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her