Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 20 min. Hævetid: 1 time 20 min. Bagetid: ca. 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4
personer) Mængde: 18 stk.
# Ingredienser
til Grahamsboller:
50 g gær
1,5 dl vand
2,5 dl A-38
2 spsk olie
1 æg
20 g hvedeklid (0,5
dl)
400 g grahamsmel
(ca. 6,5 dl)
250 g hvedemel (ca.
4,25 dl)
1 tsk salt
Til pensling: A-38
*
Sådan laves
Grahamsboller:
1. Rør gæren ud i
det lunede vand, tilsæt A-38 sammen med olien og ægget.
Rør hvedeklid og
grahamsmel i.
Lad dejen hvile 20 min.
2. Bland salt og
hvedemel og ælt det i dejen.
Ælt den glat og
smidig.
Stil den til
hævning, tildækket og lunt.
Lad den hæve 1 time,
så skal den have fordoblet sit omfang.
3. Ælt atter dejen
igennem og del den i 18 lige store stykker.
Tril dem til boller
og sæt dem på en letsmurt, letmelet bageplade eller på en bageplade beklædt med
bagepapir.
Lad dem efterhæve
lunt og tildækket i 20 min.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Pensl bollerne
med A-38 og bag dem i ca. 15 min. på ovnens midterrille.
Pensl evt. bollerne
en gang til efter halvdelen af bagetiden, så bliver skorpen gylden, ekstra
blank og sprød.
5. Lad bollerne køle
af på en bagerist, utildækket, hvis skorpen skal forblive sprød.
Tips: Dejen skal hvile, efter at grahamsmel og
hvedeklid er tilsat, da grove meltyper er længere om at opsuge væske. Undlades
det, kan dejen tage mere mel, og bollerne bliver tørre.
Kan fryses.
Holdbarhed: 4 måneder.
Se flere
opskrifter med Grahamsmel
Se flere
opskrifter med Brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------