Navnet på disse små
runde brød kommer fra, at de skal stå og hæve svalt og længe. Før i tiden
valgte man da kælderen som et egnet sted. I dag foretrækker vi naturligt nok
køleskabet.
Tid: 2 timer, heraf
1½ time hævning og 12-15 min i ovnen + ½-1 døgn til langtidshævning.
Brødene er
fryseegnet. Holdbarhed ca 9 mdr. Antal: 24 stk.
# Ingredienser
25 g gær
7 dl koldt vand
2 spsk olie
3 tsk salt
1 liter grahamsmel
ca 8 dl hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
en skål.
Tilsæt vandet og rør
til gæren er opløst.
Tilsæt resten af
vandet sammen med olie, salt og det meste af begge meltyper.
2. Ælt dejen til den
er smidig og slipper skålen.
Dæk skålen med
plastfolie.
Lad den stå i
køleskabet eller på en anden sval plads ½-1 døgn.
3. Ælt dejen igennem
med resten af melet, først i skålen og derefter på bordet.
Form ensartede
boller.
Dyp dem i mel eller
drys lidt mel over dem.
4. Læg brødene på bageplader
med bagepapir.
Lad dem hæve under
et klæde ca 1½ time.
5. Bag brødene midt
i en 225 °C varm ovn 12-15 minutter.
Lad dem svale af på
en rist.
6. Server dem som
brydebrød til frokost eller middag.
Tips: Dejen kan også rulles ud til stænger, som
skæres ud.
Læg dem på pladen til hævning.
Den lidt
uregelmæssige form ser festlig ud.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------