Disse klatkager er nemme at lave, utroligt lækre og kan
serveres mange forskellige måder. Som tilbehør til oksekød, eller som snack med
en dip af chutney eller frugtkompot. Eller måske til morgenmad med bacon og æg
Forberedelsestid 20 min+ 15 min trækketid. Tilberedning 15
min. Let. Portionen giver 12-14 stk.
# Ingredienser
250 g kartofler
60 g flødeost
2 æg, delte
1 knivspids sennepspulver
olie, til stegning
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles og rives groft.
De revne kartofler lægges i en skål, dækkes med koldt vand
og trækker i 15 min.
Hæld vandet fra, og dup de revne kartofler tørre i et rent
viskestykke.
2. Flødeosten røres sammen med æggeblommerne til massen er
blød.
Der krydres med salt, friskkværnet peber og sennepspulver.
3. Æggehviderne piskes meget stive i en lille skål.
De vendes forsigtigt ind i ostemassen med en dejskraber.
Når blandingen synes ensartet, vendes også de revne
kartofler i.
4. 2 spsk olie opvarmes på en stor pande.
Dejen sættes på panden i toppe af 1 spsk.
Steg ca. 4 klatkager ad gangen ved ret høj varme.
Der skal være god afstand mellem klatkagerne, ellers vil de
have en tendens til at løbe sammen.
Hver enkelt klatkage presses let med en paletkniv for at
gøre den flad.
De steges gyldne og sprøde, ca. 2-3 min på hver side.
De færdige klatkager drypper let af på sammenkrøllet
køkkenrulle, inden de lægges over på en bagerist og holdes varme i ovnen.
Klatkagerne er velegnede både som tilbehør og som en let
forret eller frokostret.
Kokketips
Flødeosten kan evt. røres sammen med friskklippet purløg
eller meget fintsnittet porre.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.