Den er oprindelig fra Østrig, men den nydes nu i alle lande.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 45 min + tid i køleskab. Tilberedningstid:
25 min. Kuverter: 6
# Ingredienser
3 æggehvider
1,2 dl sukker
0,6 dl sigtet hvedemel
½ tsk bagepulver
1 spsk sigtet kakaodrikpulver
1,2 dl knuste mandler
Chokolade/amarettocreme:
2,5 dl piskefløde
60 g smeltet mørk chokolade
3-4 tsk Amaretto
chokoladespåner til pynt
ristede mandelflager
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 160 °C.
Beklæd tre bageplader med bagepapir.
Tegn tre 9 x 19 cm rektangler på papiret.
Vend papiret, så tegningerne vender nedad.
2. Hæld æggehvider i en lille, tør røreskål og pisk dem, til
der dannes stive toppe.
Tilsæt sukkeret gradvist under stadig piskning, indtil
sukkeret er opløst, og blandingen er tyk og skinnende.
3. Hæld blandingen over i en større skål.
Vend mel, kakaodrik og mandler i.
Opdel blandingen hurtigt i tre portioner og fordel den jævnt
på pladerne inden for de markerede rektangler.
Bag dem i 25 min, indtil de er sprøde.
Tag marengsen ud af ovnen og afkøl den på pladerne.
4. Chokolade/Amarettocreme:
Pisk fløden, indtil der dannes bløde toppe.
Tilsæt gradvist chokoladen under stadig piskning.
Vend amarettoen i fløden og rør i det, indtil det er jævnt.
5. Fordel amarettocremen jævnt på hver marengsbund.
Læg bundene oven på hinanden.
Dæk dem til med husholdningsfilm og stil dem i køleskab i
3-4 timer, indtil de er blevet lidt blødere.
Pynt med chokoladespåner og ristede mandelflager.
Skær kagen i stykker med en savtakket kniv ved serveringen.
Prøv sammen med:
Forret: Cremet kyllingesuppe
Hovedret: Svamperisotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.