Hvis du bager stykker af butterdej lagt over portionsforme, får du smukke kurve at fylde.
Et rigtig fristende fyld
er denne cremede variant lavet med svampe og persille.
Tid: ca 35 min, heraf
15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
2 plader frossen butterdej
400 g svampe, fx østershatte
eller champignon
½ spsk smør eller margarine
½ spsk hvedemel
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk madeira
2-3 dl piskefløde
2 spsk hakket persille
* Fremgangsmåde
1. Optø butterdejen efter
pakkens anvisninger.
2. Del pladerne og rul
stykkerne ud til ca 12x12 cm.
3. Tryk dejen ned over
runde ovnfaste portionsskåle. Prik dem med en gaffel.
4. Bag butterdejsskallerne
i en 200 °C varm ovn ca 15 min.
5. Rens svampene. Læg
dem i en gryde.
Tilsæt fedtstoffet og
steg svampene et par min.
6. Drys melet over. Rør
rundt.
Tilsæt salt, peber, madeira og fløde.
Lad stuvningen koge nogle
minutter. Tilsæt persille.
7. Tag kurvene af formene
og fyld dem med stuvningen.
Pynt med frisk persille.
Server.
Tips: Du kan bruge mange slags fyld til kurvene, fx
salat af grønsager, kylling eller rejer.
Også andre stuvninger er gode.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------