Limefromage må siges at være én af de der
mormormadsklassikere, som smager rigtigt godt! Skøn og lækker opskrift - Prøv
den her!
Til 6 personer. Tilberedningstid:
15 min. Køletid: 1 time
# Ingredienser
5 blade husblas
5 æg
85 g (1 dl) melis
5 limefrugter
2½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
2. Skyl
limefrugterne.
Riv den grønne skal
af 1 frugt på et fint rivejern.
Pres saften af denne
frugt plus 3 andre (1 gemmes til pynt).
3. Pisk æggeblommerne til en tyk æggesnaps med sukkeret.
4. Knug husblassen
og smelt den i det vand, der hænger ved, over vandbad.
5. Rør limesaften i
æggesnapsen sammen med den revne skal.
Tilsæt den afkølede
husblas i en tynd stråle. Pisk hele tiden.
6. Pisk æggehvider
og fløde stive hver for sig.
Vend først
æggehviderne i og derefter halvdelen af flødeskummet.
7. Hæld fromagen i
en skål eller 6 portionsskåle og lad den stå koldt, til den er stiv.
Server fromagen
pyntet med flødeskum og tynde skiver af lime.
Tips: Hverken husblas eller piskede æg tåler at
koges, derfor må man opvarme begge dele over vandbad. Sæt en ovnfast (Pyrex)
skål over en kasserolle med småboblende varmt vand. Pas på dampen, man kan nemt
brænde sig alvorligt!