En soufflé skal som
bekendt ikke vente på at blive serveret, når den er færdigbagt. Så kan den
falde sammen og effekten går tabt. Hold hellere gæsterne i spændt forventning
på "kongen blandt desserter", mens den bages færdig i ovnen.
Tid: 55-60 min,
heraf 40 min i ovnen. 6 pers.
# Ingredienser
3 dl mælk
1 dl sukker
50 g smør eller
margarine
5 spsk hvedemel
6 æg
1 dl Grand Marnier
(likør)
reven skal af 1 øko appelsin
* Fremgangsmåde
1. Opvarm mælk og
sukker i en gryde til sukkeret er smeltet.
2. Smelt fedtstoffet
i en anden gryde.
Rør melet i og lad
det stege uden at det tager farve.
Tag gryden af varmen og rør den varme mælk i.
3. Sæt gryden
tilbage på pladen og rør til massen er tyk og jævn.
Lad den svale noget af.
4. Del æggene i
blommer og hvider.
Rør en æggeblomme i
ad gangen.
Smag til med likør
og appelsinskal. Lad dejen køle af.
5. Pisk æggehviderne
til fast skum.
6. Vend 1/3 af
hvideskummet i dejen og bland det godt.
Vend derefter resten
i.
7. Hæld soufflédejen
i en velsmurt og sukret souffléform på 1½ liter.
Glat overfladen.
8. Bag i en 200 °C
varm ovn i 40 min.
9. Tag likørsouffléen
ud og server den straks, gerne med lidt flormelis sigtet over.
Tips: Souffléen kan også bages i portionsforme.
Stil da samtlige
forme på en plade og stil dem i ovnen. Bagetiden bliver 10 min.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------