Dessert Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kirsebær, flamberede
500 g friske kirsebær
60 g sukker (¾ dl)
½ citron
1 appelsin
5 cl kirsch eller cognac
*
Sådan laves Kirsebær, flamberede
1. Skyl og tør kirsebærrene. Udsten dem eventuelt.
2. Kom sukkeret, saften af den halve citron og af appelsinen
i en pande.
Varm det op og rør, til sukkeret er opløst.
3. Dæmp varmen og vend kirsebærrene i lagen. Varm dem kort.
4. Vip panden, så saucen samler sig i den ene side.
Hæld spiritusen over, tæl til tre og antænd.
Server kirsebærrene, når flammerne er døet ud.
Tips: Server de flamberede kirsebær med Creme
Chantilly eller som tilbehør til Flødeis eller Kirsebæris.
Syltede kirsebær kan tilberedes på samme måde.
Anden spiritus kan bruges til flambering, blot den holder
mindst 40%.
Når panden skal vippes let, hænger det sammen med, at
spiritusen ellers bliver så fortyndet, at den får svært ved at fænge.
Se alle de bedste opskrifter med Kirsebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------