Radise, af Radix, der betyder rod, er en lille tidlig, et-årig rød ræddike. Det er den opsvulmede pælerod og kimstængel, der spises, og den kan være rund eller aflang. Kødet skal være fast og ikke svampet. En god radise har en stærk smag, der skyldes sennepsolie, men den er snart forædlet
væk, og resten er forsvundet med transport- og emballagemetoder. Radiser er
nemme at dyrke, de fås frilands om sommeren og fra drivhus i de koldere
måneder. De nydes overvejende rå, men kan også bruges som rod i varm mad.
Se de bedste opskrifter med Radise
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------