Tag en tur ned ad memory lane med god gammeldags ymerfromage! Server den med frisk vanilje og portvinsmarinerede svesker.
Arbejdstid:
30 min. Hviletid: 1 time. Ikke fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til :
3
blade husblas
2
tsk citronsaft
4
dl ymer
1
stang vanilje
75
g flormelis
1½
dl piskefløde
12-15
svesker
1½
dl portvin
*
Sådan
laver du Vanilje-ymerfromage med svesker:
Læg
husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.
Tag
husblassen op, knug vandet ud, og smelt husblassen med lidt citronsaft i en
skål over vandbad.
Lad
blandingen køle lidt af.
Rør
ymer sammen med vaniljekorn og flormelis.
Rør
husblasblandingen i ymerblandingen lidt ad gangen.
Pisk
fløden til blødt skum og vend den i fromagen med en dejskraber.
Hæld
fromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er
stivnet.
Lad
sveskerne trække i portvin i mindst 1 time.
Læg
sveskerne på fromagen med lidt af væden og server.
Tips:
Er sveskerne meget tørre, kan du lægge dem i en mikroovns-egnet skål med ½ dl
vand.
Dæk
skålen, giv dem 45 sekunder i mikroovnen ved fuld effekt og lad dem stå 1 min.
Hæld
portvin på og lad dem trække som i opskriften.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD