Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Hævetid: 40 min.
Bagetid: 20-25 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 12 små aflange brød.
# Ingredienser til Birkesbrød, små:
500 g hvedemel (8,3 dl)
2,5 dl mælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk salt
1 æg til pensling
2 spsk blå birkes
* Sådan laves Birkesbrød, små:
1. Rør gæren ud med lidt af den let lunede mælk (35 °C).
Smelt fedtstoffet, hæld kold mælk i, og hæld det hele i den opløste gær.
Tilsæt æg og salt.
Ælt melet i lidt ad gangen, tag dejen ud på et melet bord,
så snart den slipper fadet, og ælt den blank og smidig.
2. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tildækket på et
lunt sted ca. 30 minutter.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Ælt atter dejen igennem.
Rul den til en pølse og skær den i 12 stykker med en skarp
kniv.
Form 12 små aflange brød.
Stil brødene på en smurt, letmelet bageplade, og lad dem
efter hæve tildækket i ca. 10 minutter.
4. Giv brødene et enkelt rids med en skarp kniv og pensl med
sammenpisket æg.
Drys med birkes.
Sæt dem på næstnederste rille og bag brødene i 20-25
minutter, til de er gyldne og lette.
Lad dem svale af utildækket på risten.
Tips: Dejen kan gøres grovere ved at udskifte 1/4 af
melet (125 g) med grahamsmel.
Kan fryses; holdbarhed: 3-4 måneder.
Se flere opskrifter
med brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------