Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 40 min. Bagetid: 20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 18-20 stykker
# Ingredienser
til Kommensboller
50 g gær
4 dl vand
1 dl ymer eller A-38
1 spsk olie
2 spsk kommen
70 g valsede havregryn (2 dl)
1 tsk salt
650 g hvedemel (godt 11 dl)
1 æg til pensling
*
Sådan laves Kommensboller
1. Smuldr gæren i en skål.
Lun vandet knap håndvarmt, 35 °C, og rør gæren helt ud.
Væsken må ikke blive varmere, så ødelægges gærcellernes
hæve-evne.
2. Rør ymer (A-38), olie, kommen, havregryn og salt i
gærblandingen.
3. Tilsæt melet lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, den skal slippe fingre og bord.
Lad den hæve lunt og tildækket ca 30 min.
4. Ælt dejen kort igennem og del den i 18-20 stykker.
Form dem til boller.
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Stil bollerne på en letsmurt, letmelet bageplade eller på en
plade dækket med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket ca 10 min.
6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem gyldne i
ovnen ca 20 min.
Lad dem køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Bollerne kan drysses med sesamfrø, inden de
bages.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kommen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------