En drøm for alle der
elsker chokolade, er denne klassiske, stærkt chokoladesmagende kage. Eftersom
den er noget cremet indeni, kræver den intet fyld. Men pisk gerne lidt
flødeskum og server det til.
Tid: 45-50 min,
heraf 30 min i ovnen. 8-12 stk.
# Ingredienser
200 g mørk
blokchokolade
200 g smør eller margarine
3 æg
2½ dl sukker
3 dl hvedemel
GLASUR:
25 g smør eller
margarine
1 dl piskefløde
150 g chokolade med
orangesmag
* Fremgangsmåde
1. Smelt
blokchokoladen og fedtstoffet i en gryde ved svag varme.
Rør rundt nu og da.
2. Pisk æg og sukker
hvidt og luftigt. Vend melet i.
Tilsæt
chokoladeblandingen og rør det sammen til en jævn dej.
3. Hæld dejen i en
smurt springform, ca 26 cm i diameter.
4. Bag
chokoladekagen i en 175 °C varm ovn i 30 min.
Den skal ikke være
gennembagt, men være klæbrig indeni.
Lad kagen svale
noget af inden du løsner kanten, og vender den ud.
Lad kagen blive
kold.
5. Opvarm fedtstof,
fløde og chokolade til glasuren ved svag varme.
Rør det sammen til
en jævn masse. Lad den svale noget af.
6. Smør glasuren
over og på kanterne af chokoladekagen.
Lad den stå køligt.
7. Server gerne den
franske chokoladekage med flødeskum smagt til med lidt cognac eller likør.
Kagen bør ikke være alt for kold ved serveringen.
Tips: Denne franske chokoladekage holder sig mindst
en uge i svaleskab.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------