Inspirationen kommer fra Laplands smukke, hvide, kolde sne
og traditionen med at koge gryn møre i saft til dessert. Til 4 personer.
# Ingredienser
2 dl piskefløde
1 dl perlebyg
5 dl blåbærnektar/ ren blåbærsaft (drikkeklar blåbærsaft)
2 dl blåbær
*
Sådan gør du
1. Pisk fløden til skum og kom den i en fryse-egnet skål
eller i fire engangsplastikkrus.
2. Frys fløden ind natten over.
3. Kom perlebyg og blåbærsaft i en gryde, og lad det simre
under låg i 20 minutter.
4. Tag gryden fra komfuret og lad blandingen afkøle helt
under låg. Kan eventuelt laves dagen før.
5. Tag fløden ud og vent, til den bliver skærbar.
6. Skær i humpler. Skærefladen ser nærmest ud som tætpakket
sne.
7. Anret fløden med byg og blåbær.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter