Palmin er raffineret kokosoliefedt, der bl.a. indgår i margarine. Palmin har et lavt smeltepunkt, ca 25°C, men kan til gengæld tåle høje temperaturer uden at branke. Derfor egner den sig godt til fritering.
Kokosolie er plantefedt fra kokospalmen. Palmin er bleget og
oprenset kokosolie. Kokosolie eret naturprodukt med en mild smag og lugt, mens
palmin er et renere produkt stort set uden smag. Både kokosolie og palmin er
fast ved stuetemperatur og meget modstandsdygtige mod harskning ved opvarmning,
da indholdet af mættet fedt er højt. Mange foretrækker derfor kokosolie eller
palmin til stegning og fedtkogning. Kokosolie anføres jævnligt at være
slankende, når det erstatter andre fedtstoffer, en effekt, der har været
tillagt det høje indhold af den kortkædede laurinsyre. Der mangler dog bevis
for denne påstand. Økologisk kokosolie er et relativt dyrt fedtstof, mens
palmin som et masseproduceret industriprodukt er langt billigere.
Se de bedste opskrifter med Palmin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------