Til en god bolognese behøver du ikke absolut kød. Prøv engang med linser! Vegetarisk bolognese. Med beluga-linser og fyldt med smag. Serveres sammen med pasta - Perfekt hverdagsmad.
Til 4 personer. Tilberedning: 45 min.
# Ingredienser
1 pakke suppeurter (ca.
400 g)
200 g løg
4 spsk olie
salt, peber og lidt
sukker.
5 spsk
peberfrugtpasta (fx ajvar)
1 tsk tørret oregano
1 dl rødvin
125 g beluga-linser
½ l grønsagsbouillon
200 g båndpasta
Drys: 30 g høvlet
parmesan og 1 spsk hakket persille
* Tilberedning
1. 1 bakke suppeurter (ca. 400 g) gøres i
stand, skylles og skæres i ca ½ cm store terninger.
200 g løg skæres i
små terninger.
Det hele svitses i 4 spsk varm olie og krydres kraftigt med salt, peber og lidt
sukker.
5 spsk
peberfrugtpasta (fx ajvar) og 1 tsk tørret oregano ristes med et øjeblik.
Der tilsættes 1 dl
rødvin og vinen koges næsten fuldstændig ind.
2. 125 g beluga-linser og ½ l grønsagsbouillon
tilsættes.
Lad det komme i kog
og simre under låg ved middel varme i 20-25 min.
Rør rundt i det af
og til.
200 g båndpasta
kommes i kogende, letsaltet vand og koges al dente efter anvisningen på
emballagen.
Smag evt. saucen til
med mere krydderi.
Hæld vandet fra pastaen
og bland den i saucen.
Drys 30 g høvlet
parmesan og 1 spsk hakket persille over.
Energi pr. portion:
20 g protein, 15 g fedt, 58 g kulhydrater = 472 kcal (1977 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.