Boost kroppen med næringsrig ekstrakt af høj kvalitet fra
velkendte svampe. Svampe kan måske være med til at styrke immunforsvaret.
# Ingredienser
1 kg blandede svampe (fx Karl Johan, rørhatte, shiitake og
kantareller)
1 spsk salt
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
* Tilberedning
Svampene gnides med et viskestykke og kommes i en emaljeret
gryde.
Saltet drysses over, og gryden bringes i kog.
Gryden tages af ilden, og væden hældes fra og stilles til
side.
Laurbærbladet og peberkornene stødes og drysses over
svampene.
¼ l vand hældes på; svampene koges op igen og står og simrer
i 15 min.
Væden hældes over til den allerede frahældte væde.
Der hældes igen ¼ l vand over svampene, som atter koger i 15
min,
hvorefter væden hældes sammen med den øvrige væde.
Processen gentages med endnu ¼ l vand.
Derefter koges al svampesaften ved stærk varme, indtil
væsken er reduceret til det halve.
Ekstrakten hældes på flaske og opbevares
køligt og mørkt.
Se alle de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.