Brisler kan vel næppe kaldes hverdagsmad. Måske fordi det er lidt omstændeligt at tilberede.
Prøv alligevel. Dejligt smager det.
4 Pers. Tilberedningstid: Ca. 1½ time + ca 2 timer for
udvanding.
# Ingredienser til Brisler, friturestegte:
400 g kalvebrisler
Til frituredej:
180 g hvedemel (3 dl)
20 g gær
2 spsk olie
olie til kogning
* Sådan laves Brisler, friturestegte:
1. Lad brislerne ligge i koldt vand mindst 2 timer.
Skift vandet et par gange.
2. Kom mel og gær i en skål og rør olie og 2 dl lunken vand i.
Lad dejen hæve mindst i time.
3. Læg brislerne i en gryde og hæld så meget koldt,
letsaltet vand ved, at det netop dækker.
Kog op og hæld vandet væk.
Skyl med koldt vand.
Fjern hinder og fedt.
Sæt brislerne over igen i kogende, letsaltet vand og lad dem
koge ca. 10 min.
4. Lad brislerne svale helt af og skær dem så i ensartede
skiver, som dyppes i dejen
5. Steg dem i varm olie til de er gyldne.
Lad dem løbe af på lidt køkkenrulle.
Servér dem varme.
Kan serveres med: Franske ærter.
Se flere
opskrifter med Brisler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------