https://www.kogebog.dk/result.aspx?q=Brisler
Grønsagerne kan varieres, men man bør afstå fra de meget dominerende til de sartsmagende brisler.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Udvandes: 10-15 min. Stegetid: ca. 20 min. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Brisler med calvados:
500 g friske brisler (frosne skal være helt optøet)
250 g champignon
2 gulerødder
6-8 små skalotteløg
½ dl calvados
4 dl lys bouillon
50 g smør
60 g hvedemel (1 dl)
salt og peber
* Sådan laves Brisler med calvados:
1. Vand brislerne ud. Se Brisler.
2. Gør grønsagerne i stand. Pil og hak løgene.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
3. Befri brislerne for hinder m.m. og skyl dem i koldt vand.
Tør dem, med køkkenrulle, og skær dem i skiver.
4. Vend brissel skiverne i hvedemel og brun dem kort i smør
i en stegegryde.
5. Tilsæt grønsagerne og lad dem svitse med.
6. Flamber brislerne: Overhæld dem med den lune calvados -
hvis den er for kold, fænger den ikke - og antænd med en tændstik.
Lad flammerne dø, eller sluk de sidste med bouillonen, der
hældes over retten.
7. Lad retten småsnurre uden låg 10-15 minutter, til løg og
gulerødder er netop møre.
Smag til med salt og peber og server retten.
Server flutes eller pillekartofler til.
Tips: Rispilav passer også godt som tilbehør.
Anden spiritus kan bruges: cognac eller blommebrændevin.
Husk, at alkoholprocenten skal være mindst 40, ellers fænger spiritussen ikke.
Se flere
opskrifter med Brisler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------