Dejlig kage af sød kagebund med et lag marengs på toppen, lagt sammen om vaniljecreme og friske jordbær. Marengsen er sprød på toppen, men blød indeni...
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: 30-40 min. Bagetid: 35-40 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
150 g smør
200 g hvedemel (3½
dl)
4 spsk sukker
1 æggeblomme
Creme:
3 spsk sukker
2 store æggeblommer
1 spsk hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2½ dl fløde (13%)
Fyld:
500 g friske jordbær
175 g sukker (2 dl)
3 æggehvider
* Fremgangsmåde
1. Smuldr smørret i
melet og bland sukker i.
Tilsæt æggeblommen.
2. Ælt dejen sammen
og lad den »hvile« koldt ½ time.
3. Pisk æggeblommer
og sukker sammen til cremen.
Rør mel og vanilje
i.
Bring fløden i kog
og hæld den i ægge-sukkermassen mens der piskes.
Hæld tilbage i
gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
4. Rul mørdejen ud
til en plade som lægges i en smurt springform (24 cm i diam.).
Læg en strimmel
dobbelt alufolie inden for dejkanten, så glider dejen ikke ned under bagningen.
Bag ved 225 °C i
20-25 min.
5. Rens og skyl
jordbærrene og del dem i halve.
Drys dem med 2-3
spsk sukker.
Pisk æggehviderne
stive og vend resten af sukkeret heri.
6. Fordel cremen på
den bagte bund.
Læg jordbær herpå og
kom marengsmassen over.
Bag tærten færdig
20-25 min. endnu.
Se alle de bedste opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------