Dessert. Arbejdstid: 30 min. Afkøling: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4-6 personer.
# Ingredienser til Jordbær-yoghurtcreme:
250 g friske jordbær
saft af 1 appelsin
100 g sukker (1¼ dl)
4 blade husblas
2 dl yoghurt naturel
1-2 spsk brun rom
2,5 dl piskefløde
Portionsglas
*
Sådan laves Jordbær-yoghurtcreme:
1. Skyl jordbærrene kort og befri dem for haser. Gem nogle
bær til pynt.
Skær resten af jordbærrene i tynde skiver og giv dem et
hurtigt opkog med sukker og appelsinsaft.
Purer dem gennem en sigte eller blend massen et øjeblik.
2. Sæt husblassen i blød i koldt vand 5-8 min.
Varm jordbærmassen op uden at koge den.
Knug vandet af husblassen og op løs den direkte i den varme
jordbærmasse under let omrøring. Lad det afkøle let og rør af og til.
3. Rør yoghurten i. Rør rommen i.
Pisk fløden stiv og vend den i lidt ad gangen.
Hæld cremen i portionsglas og stil dem koldt et par timer.
4. Pynt cremen med jordbær evt. i skiver eller halve.
Tips: Cremen kan laves med frosne bær, beregn da 1-2
blade husblas mere.
Rommen kan udelades, hvis man ønsker en alkoholfri dessert,
men den fremhæver jordbærsmagen. Blondekager ledsager fint.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------