Glaskål hedder også knudekål, selvom den ikke ligner et kålhoved. Den ligner snarere en kålrabi, og glaskålen har da også før i tiden heddet glaskålrabi. Den danner en overjordisk, oval knold (en opsvulmet stængel) med blade, der efterlader ar. Farven er sartgrøn, af og til sartlilla. Skallen er tyk, og svindet derfor ret
stort.
Gammel glaskål kan
være træet, så man bør bruge den i det tidlige efterår, hvor den er ung, fast
og saftspændt. C-vitamin og kulhydrater gjorde den uundværlig i gamle dage,
hvor efterårs- og vintergryderne altid indeholdt den mættende (ofte nedkulede)
grønsag. Glaskål er, efter årtiers pause, atter i almindelig handel.
Se de bedste opskrifter med
Glaskål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------