Dessert Hjemmebag. Arbejdstid: 20 minutter. Bagetid: ca. 30 minutter. Let at lave. Lav pris. 6 personer
# Ingredienser til Brødbudding:
10 skiver sandwichbrød
70 g smør
3 hele æg
2 æggeblommer
125 g sukker (1,25 dl)
1 stang vanilje
5 dl mælk
Gratinfad
* Sådan laves Brødbudding:
1. Befri brødskiverne for skorpe og smør dem tyndt.
Del hver skive i to trekanter.
Sæt ovnen på grill.
2. Læg skiverne på ovnristen med den smurte side opad, og
grill dem få minutter på den smurte side.
3. Læg brødene taglagt i et gratinfad. Den ristede side skal
vende opad.
Sæt ovnen på 220 °C og sæt bradepanden med vand ind.
4. Pisk de hele æg, æggeblommerne og sukkeret godt sammen i
en skål.
5. Bring mælken i kog sammen med den flækkede vaniljestang.
Undgå aluminiumsgryde, som misfarver retter med æg og mælk.
Lad mælken køle af et par minutter, inden den piskes sammen
med æggeblandingen.
Hvis mælken er for varm" skiller cremen.
6. Hæld mælke- og ægge-blandingen over brødene.
Brødene skal blive liggende i bunden af fadet.
Hold dem nede, fx med en paletkniv, når væden hældes over.
7. Bag buddingen i det forvarmede vandbad i ca. 30 minutter.
Se til, at brødene holdes under cremen i begyndelsen af
bagetiden.
8. Stil buddingen til afkøling. Server den kold.
: Server (varm) frugtsauce til. Eller kold, pureret, rå
frugt eller bær, fx hindbær.
De ristede brødskiver kan dækkes med terninger af syltede
frugter eller skoldede sultana-rosiner. Drys smuttede, finthakkede mandler over
og hæld æggeblandingen over til sidst.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------