Dessert. Arbejdstid: ca 20 min. Afkøling: mindst 1 time. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Fløderand:
5 dl piskefløde
3 blade husblas
½ stang vanilje
1 spsk sukker
1 lille randform
*
Sådan laves Fløderand:
1. Udblød husblassen
i koldt vand i 5 min., tag den op med det vand, der hænger ved og smelt den i
vandbad.
2. Flæk
vaniljestangen og skrab kornene ud.
3. Pisk fløden, til
den lige netop begynder at stivne.
Vend forsigtigt
vaniljekorn og sukker i.
4. Rør den smeltede,
lunkne husblas i flødemassen, kom den i en lille randform og stil den i
køleskabet i mindst 1 time, eller til den er helt stiv.
5. Løsn, ved
servering, forsigtigt fløderanden med en kniv og vend den ud på et fad.
Tips: Server randen med friske eller henkogte
frugter. Eller med karamel- eller kirsebærsauce.
Friske purérede
hindbær, smagt til med sukker, er også velegnet tilbehør.
Fløderand Surprise:
Tilsmag flødemassen
med et par spiseskefulde likør, før husblassen røres i.
Fyld den færdige
rand med frisk frugtsalat marineret i den samme likør.
Se flere
opskrifter med Fløderand
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------