Dessert. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 2-3 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til Italiensk marengs:
2 æggehvider
125 g sukker (1½ dl)
20 g flormelis (2 spsk)
*
Sådan laves Italiensk marengs:
1. Pisk æggehviderne næsten stive.
Tilsæt 1 tsk sukker og pisk dem meget stive.
2. Kom resten af sukkeret i en tykbundet gryde.
Tilsæt 3 spsk vand og bring langsomt sukkerblandingen i kog.
Lad blandingen koge ved svag varme, til den kan bestå
kugleprøven:
en teske af blandingen i koldt vand skal danne en kugle.
3. Pisk sukkerlagen i en tynd stråle i marengsmassen.
Pisk hele tiden kraftigt.
Fortsæt med at piske, til blandingen er helt kold.
4. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og dæk fx is eller en
frugttærte med små toppe.
Drys med flormelis lige inden bagningen.
Bag marengsen under grillelementet 2-3 min., til marengsen
er gylden.
Tips: Denne marengsmasse er specielt egnet i
sorbeter.
Marengsmassen kan også bruges til almindelige marengs.
Sæt den i små toppe på bagepapir og bag ved svag varme (120 °C)
45 min.
Se flere
opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------