Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid:
20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 12-15 min. Let at lave. Lav pris.
Fryse-egnet. Mængde: 15 stk.
# Ingredienser
til Fuldkornsboller:
50 g gær
2,5 dl A-38 eller
ylette
1 tsk salt
2 spsk olie
250 g
fuldkornshvedemel (4 dl)
250 g hvedemel (4
dl)
Til pensling: 1
æggeblomme
Drys: 2 spsk
fuldkornshvedemel
*
Sådan laves Fuldkornsboller:
1. Rør A-38 eller
ylette, olie og salt sammen og opløs gæren heri.
Tilsæt
fuldkornsmelet og 2/3 af hvedemelet og ælt dejen sammen.
2. Tilsæt det
resterende hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig.
Lad den hæve 45 min.
tildækket og lunt.
3. Ælt atter dejen
igennem og del den i 15 portioner.
Tril dem til boller.
4. Beklæd en
bageplade med bagepapir eller smør den.
Sæt bollerne herpå.
Lad dem efterhæve 15 min. tildækket og lunt.
5. Pensl bollerne
med en sammenpisket æggeblomme og drys med lidt fuldkornshvedemel.
6. Bag dem ved 225
°C i 12-15 min. på ovnens midterrille, til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem svale
utildækket på en bagerist.
Tips: Fuldkornshvedemelet kan delvis erstattes af
knækkede hvedekerner, som overhældes med kogende vand, skal trække i ½ time og
svale af, inden de tilsættes dejen. Sesamfrø kan drysses over i stedet for
fuldkornshvedemel.
Kan fryses.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------