Logo

Klassisk vaniljefromage Crème Bavaroise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk vaniljefromage Crème Bavaroise

 
Bavarian Crème, der er en fromage, smages til med vanilje. Her finder du en lækker opskrift på Bavaroise. Fromagen kan laves dagen før den skal serveres.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Køletid: 1 time

 
# Ingredienser
6 blade husblas
4 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
2½ dl mælk

1 vaniljestang
4 dl piskefløde
cocktailbær
mandelflager

 
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

 
2. Pisk æggeblommerne med sukkeret til en tyk æggesnaps.

 
3. Bring mælken i kog, tilsæt den flækkede vaniljestang og lad det koge et par minutter.
Fjern vaniljen.


4. Sæt skålen med æggesnapsen over vandbad og pisk den varme mælk i.
Bliv ved med at piske, til cremen er tyk og luftig.

 
5. Knug husblassen og smelt den i den varme creme.
Pisk til den er helt opløst.
Sæt cremen til afkøling.
Rør i den nu og da.

 
6. Pisk fløden stiv og vend 2/3 af den i den afkølede creme.

 
7. Skyl 4 portionsforme i koldt vand og fordel fromagen i formene, som stilles i køleskabet, til
fromagen er helt stiv.

 
8. Fromagerne løsnes i kanten med en kniv.
Dyp formene i kogende vand og vend desserten ud på portionstallerkener.
Pynt dem.


Klassisk vaniljefromage Crème Bavaroise 

1. Cremen til vaniljefromagen bliver ekstra luftig, når den piskes over vandbad.


Klassisk vaniljefromage Crème Bavaroise 

2. Pisk fløden stiv og fold den i den afkølede creme med en dejskraber.


Klassisk vaniljefromage Crème Bavaroise 

3. Fromagen løsnes i kanten med en kniv.
Dyp formen i kogende vand. Vend desserten.

 
INFO: Bavarian Créme eller Bavaroise (fransk) dessert med oprindelse i Bayern, omtalt allerede af Carême i Traité des entremets de douceur. Bavaroise er af fromage-type bestående af crème anglaise tilsat gelatine og blandet med flødeskum. Den køles i form og kan ved servering overtrækkes søde saucer lavet på kaffe, chokolade, citrusfrugt eller røde bær. I stedet for crème anglaise kan bavaroise laves med gelatinejævnet frugtpuré som basis.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her