Klatkager laves ofte i vinterhalvåret fordi de laves på en
rest risengrød, som jo ofte spises ved juletid. Klatkagerne er lette at lave og
smager fantastisk. Klatkagerne er både populære hos børn og voksne.
25 stk. Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for
klatkager er cirka 40 minutter.
# Ingredienser til klatkager:
¾ liter risengrød
3 spsk hvedemel
2-3 æg
½ vaniljestang
1 tsk revet økologisk appelsin eller citronskal
40 gram smør
*
Sådan laver du klatkager
Klatkagerne laves på en rest risengrød. Find opskriften på risengrød her.
Du kan selvfølgelig også bare lave risengrøden og så bruge
hele portionen til klatkager. Så skal du bare huske, at det bliver en ordentlig
portion klatlager, og at tilføje ekstra af de resterende ingredienser.
Start med at røre risengrød, mel og æggene sammen i en skål.
Æggene skal tilsættes et af gangen.
Dejen skal ende med at være tyk flydende.
Herefter skal du flække vaniljestangen og skrab kornene ud.
Se tip til hvordan det gøres lettest her.
Rør vaniljekornene i dejen sammen med appelsin eller
citronskallen.
Smelt nu en smule smør på en pande.
Steg klatkagerne af 2-4 spsk dej ca. tre minutter på hver
side ved jævn varme.
Klatkagerne er færdige når de er lysebrune.
Klatkagerne skal helst serveres lune, og gerne i godt
selskab.
Tips til klatkager
Hvis du har en portion risengrød til overs, og du ikke
forventer julemanden på besøg, er klatkager en glimrende måde at bruge den resterende
risengrød. Og en stor fordel er, at du kun skal tilføje få ingredienser før du
får klatkagerne til at smage himmelsk.
Klatkagerne kan serveres med mange forskellige typer af
tilbehør. Populært er blandt andet syltetøj og flormelis. Jordbærsyltetøj eller
appelsinsyltetøj smager fx super godt til klatkagerne.
Hvis du ikke kan lide risengrød, som klatkager, jo laves med
kan du lave klatkagerne på for eksempel hirsegrød eller grovgrød.
Se opskriften på
hirsegrød her - Eller
find opskriften på grovgrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med klatkagerne.