Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: 45 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Duer i cocotte:
4 unge duer + indmad
fra duerne
salt og peber
4 tynde skiver fersk
spæk
8 skalotteløg
250 g grønne ærter
(evt. frosne)
2 stilke blegselleri
2 friske salvieblade
(evt. ½ tsk tørrede)
1 dl (halv)tør
hvidvin
Ufarvet bomuldsgarn
Cocotte eller gryde, der tåler ovnvarme
*
Sådan laves Duer
i cocotte:
1. Gør duerne i
stand (se Due).
2. Krydr duerne ud-
og indvendigt med salt og peber.
Læg spæk om bryst og
lår og hold det på plads med ufarvet bomuldsgarn.
3. Skold og pil
løgene.
Skær roden af
blegsellerien og befri den for grove strenge. Snit stilkene fint.
4. Læg løg, ærter og
blegselleri i bunden af cocotten.
Fordel friskhakket
(tørret) salvie over.
Læg levere, hjerter
og kråser herpå.
Kom duerne i
cocotten og hæld hvidvinen ved. Læg låg på.
5. Sæt cocotten i en
kold ovn og sæt ovnen på stærk varme, 250 °C.
Lad cocotten stå i
ovnen i ca 3 kvarter.
Fjern låget og
spækket de sidste 5-10 min, så duerne kan få lidt farve.
Kontroller, at de er
møre; lårene skal løsne nemt.
6. Tag duerne op og
skær dem igennem på den lange led.
Læg duerne sammen
med grønsagerne på et varmt fad.
Smag skyen til med
salt og peber og server den til.
Server hjemmelavet Fettuccine eller pillekartofler eller godt brød til.
Tips: Saucen kan koges ind med lidt piskefløde.
Hvis der bruges
ældre fugle, skal stegetiden fordobles.
Se alle de bedste opskrifter med Duer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------