Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 25-30 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Poussiner, grydestegte, med krydderurter
4 poussiner (a ca )
salt og peber
Krydderurtesmør:
smør
4 spsk finthakkede, friske krydderurter (estragon, persille
og kørvel)
Endvidere:
smør
Sauce:
½ dl vineddike
smør
salt og peber
2-3 spsk finthakkede, friske krydderurter (estragon,
persille og kørvel)
*
Sådan laves Poussiner, grydestegte, med krydderurter
1. Rør smørret blødt med de hakkede krydderurter.
2. Gå poussinerne efter for halsårer og fjerposer.
Løsn skindet på bryst og lår ved forsigtigt at presse en
finger ind mellem skindet og kødet.
3. Fordel krydderurtesmørret mellem skindet og kødet.
Tryk skindet på plads, så smørret fordeler sig jævnt under
skindet.
4. Krydr poussinerne med salt og peber.
Smelt smørret i en stegegryde og brun fuglene heri.
Tilsæt
vand, læg låg på gryden og steg dem ved svag varme, 25-30 min.
Stik i låret med en kødnål: når kødsaften er klar, er
fuglene færdige.
Tag dem op og dæk dem med folie, så de holder sig varme.
Sauce:
5. Kog gryden af med vineddiken 3-4 min. for god varme uden
låg.
Suppler evt. med vand, der skal være ca .
Kog bouillonen lidt ind.
Pisk det kolde smør i og smag til med salt og peber.
Tilsæt krydderurterne. Herefter må saucen ikke koge.
6. Server fuglene hele eller skær lår og bryst af fuglene og
anret dem på et varmt fad.
Hæld lidt af saucen omkring og server resten til.
Tips: Server nye kartofler, Grønærter,
franske, Flûteseller løse ris til.
Se alle de bedste opskrifter med Poussin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------