Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time. Saltning: 1-1½ døgn Kogetid: 40 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Poussiner, sprængte
4 poussiner
(a ca )
Saltlage:
vand
groft salt (ca. )
1 spsk sukker
Endvidere:
½ porre
1 gulerod
1 stængel blegselleri eller ½ skive selleri
1 løg
5 hele peberkorn
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 porretop
1 laurbærblad
1 kvist timian
*
Sådan laves Poussiner, sprængte
1. Kog vandet op med salt og sukker.
Skum lagen og lad den blive helt kold.
2. Gå poussinerne efter for fjerposer og hals årer.
3. Læg fuglene i den kolde lage og læg let pres på, så
fuglene holdes under lagen.
Lad dem stå køligt i lagen 1-1½ døgn.
4. Tag fuglene op af lagen og skyl dem koldt.
Læg dem i en gryde og dæk med koldt vand.
5. Bring vandet i kog og skum godt. Smag på vandet efter ca
10 min.
Er det for salt, må det delvis udskiftes til passende smag.
Tilsæt krydderurtebuketten.
6. Gør porre, gulerod, blegselleri (selleri) og løg i stand
og del grønsagerne et par gange, før de lægges i gryden, sammen med
peberkornene, til poussinerne.
Lad dem koge svagt under låg i ca 40 min, de skal være helt
gennemkogte, så er låret let at løsne.
Server poussinerne varme eller kolde.
Tips: Spis persillevendte pillekartofler til, hvis de
serveres varme. Og årstidens grønsager, gerne ledsaget af Peberrodssauce
eller Flødepeberrod.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Poussin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------