Logo

Hofdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hofdessert 

 
Dessert Arbejdstid: ca 45 min. Bagetid: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer. 

 
# Ingredienser til Hofdessert:
Marengsdej:
4 æggehvider
200 g flormelis (ca. 3½ dl) evt. halvt almindelig melis
50 g ren (let)bitter chokolade
Endvidere:
5 dl piskefløde
½ stang vanilje

 
Pynt:
25 g ren mørk chokolade
10-12 mandler
Bagepapir
Sprøjtepose med rillet tylle
*
Sådan laves Hofdessert:
Marengsdej:
1. Pisk hviderne halvt stive, tilsæt 4 spsk af melissen og pisk dem herefter meget stive.
Vend resten af melissen i med let hånd.

 
2. Aftegn 5-6 ringe af voksende størrelse på bagepapir.
Den største skal være ca 20 cm i diameter.
De bagte ringe skal sammenlagt danne en kegle.
Brug kolonneforme eller asietter og glas af forskellig størrelse.
Sæt ovnen på 130 °C.

 
3. Fyld marengsdejen i en sprøjtepose med rillet tylle og sprøjt de aftegnede 5-6 ringe.
Sprøjt eventuel overskydende dej til små toppe.

 
4. Bag marengsringe og toppe ca 60 min. på 130 °C, til de er gennemtørre og slipper bagepapiret.
Lad dem blive helt kolde.

 
5. Smelt chokoladen i varmt (men ikke hedt) vandbad.
Pisk fløden stiv og tag 1 dl fra til pynt.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem sammen med flødeskummet.

 
6. Lim marengsringene sammen med smeltet chokolade, så de danner en kegle.
Brug en bagepensel.

 
7. Fordel flødeskummet over keglen.

 
8. Skold, smut og hak eller høvl mandlerne.
Riv chokoladen over desserten, drys mandlerne over og pynt til sidst med små flødeskums- og marengstoppe.

 
Tips: Færdigkøbte portionsmarengs-reder kan pensles med smeltet chokolade, fyldes med vaniljeflødeskum og drysses med høvlede mandler og reven chokolade. Denne variation af hofdessert kan også pyntes med et par smukke bær, fx (syltede) kirsebær, hindbær eller jordbær.


Hofdessert 


INFO: den legendariske Karoline Poulsens dessert-hit, Karolines Hofdessert.
Karoline Poulsens konditori lå i Lemvig fra 1925 og til 1973.

 
En makronbund med en lille klat hindbærsyltetøj, chokolademousse ovenpå og en kyskage øverst.
Så var der sprøjtet flødeskum rundt om, og toppen er overhældt med smeltet chokolade.
»Der er uenighed om, det skulle være hindbær- eller jordbærsyltetøj.
Og så er der chokolademoussen; Karoline Poulsen brugte en almindelig kaffecreme rørt med kakao. I alt en kaloriebombe uden lige.

 
Se flere opskrifter med Dessert
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her